Activiteiten in de omgeving

Guardamar del Segura is een authentieke Spaanse familiebadplaats in de Spaanse provincie Alicante met ongeveer 17.000 inwoners. Bossen, duinen en de beste stranden maken van Guardamar del Segura het hele jaar door een aantrekkelijke vakantiebestemming. Restaurantjes met de befaamde Spaanse tapas, maar ook met vis en schelpdieren zijn er in overvloed. Het stadspark is ideaal om na het avondeten nog wat te wandelen. Het achterland is vlak waardoor de fietsliefhebber uitstapjes kan maken naar de Spaanse dorpjes in de buurt, bijvoorbeeld om de weekmarkt te bezoeken. Guardamar ligt op minder dan 10 km van de zoutmeren van het natuurreservaat van Torrevieja. Funshoppers komen aan hun trekken in de grote winkelcentra van Torrevieja (La Zenia) en Elche (L’Áljub).

Wandelen

De parken van Guardamar, natuurlijk het strand en de boulevard en het duingebied zijn zeer geliefde wandelgebieden. Park Reina Sofia is een mooi, klein park met een waterpartij met eenden, pauwen en de eekhoorntjes eten er uit je hand. Ideaal als avondwandeling en nabij de avondmarkt, de ijssalon en de kermis. Of maak een wandeling bij het kasteel van Guardamar. Het uitzicht over Guardamar en de omgeving is daar prachtig. Van het kasteel is weinig meer over.


Fietsen

Guardamar en omgeving zijn voor Spaanse begrippen vlak en je kunt er dus prima fietsen. Langs de Rio Segura ligt een fietspad in de richting van Rojales. In het najaar fiets je tussen de sinaasappel boomgaarden door in een landelijke omgeving. Vanwege het klimaat is fietsen vooral buiten het hoogseizoen een gewilde activiteit. Ook een fietstochtje door de duinen naar het strand of de haven van Guardamar, Marina Las Dunes met de vuurtoren, de bootjes en de vele zwerfkatten is de moeite waard.


Naar het strand

De stranden van Guardamar zijn uitgestrekt (18 km strand!), schoon en veilig. Zij zijn voorzien van het Europese keurmerk voor veilige stranden, de Blue Flag. Het zandstrand loopt zeer geleidelijk af in de zee, waardoor het ook voor de kleintjes veiliger is. Er is toezicht door de Spaanse Baywatch. De stranden zijn vanuit ons appartement te bereiken via de duinen (15 min. lopen). Met de auto kun je op veel plaatsen gratis parkeren in de straatjes net achter de boulevard.


Winkelen

Het winkelaanbod in Guardamar is ruim, het hele jaar door. De beste winkelcentra in de buurt zijn La Zenia (bij Torrevieja, 12km) en L’Aljub (bij Elche, 20km). Voor de shopaholics is een bezoekje aan een van deze moderne winkelcentra een absolute must. Ook Elche en Torrevieja zijn typisch Spaanse steden, waar de authentieke Spaanse sfeer bewaard is gebleven. Voor wie iets verder wil gaan is op een uurtje rijden de oude havenstad Cartagena een bezienswaardige stad met veel overblijfselen uit de Middeleeuwen.


Uiteten

Het aantal (vis)restaurantjes in Guardamar is niet te tellen. Van heel simpel tot zeer exclusief, alles is er. De kwaliteit van het eten is meestal goed en zo goedkoop dat je er zelf bijna niet voor kunt koken. Voor een Menu del Dia betaal je bij veel restaurants ongeveer € 10 euro. Je krijgt hiervoor naast diverse tapas soms ook nog een gratis consumptie erbij. Zorg er wel voor dat je het Spaanse dagritme te pakken krijgt. De Spanjaarden eten niet om 6 uur!


Sporten

Voor de sportliefhebber biedt Guardamar tal van mogelijkheden op het gebied van watersport (duiken, surfen, zeilen, varen), tennis (park in Guardamar), golf (meer dan 10 golfbanen in de regio), zwemmen, mountainbiken, sportvissen, etc. Vanwege het klimaat en de milde temperaturen in de winter is Guardamar een veelgebruikte plaats voor een trainingskamp. Professionele wielerploegen gebruiken Guardamar als uitvalsbasis voor hun trainingsritten. De kwaliteit van de wegen is goed en de bergen liggen op minder dan een uur rijden.